DOMOV

27.10.2020 | BREZ DINA MURIĆA PORAZ V ŠENTJURJU

BREZ DINA MURIĆA PORAZ V ŠENTJURJU 

Košarkarji Šentjurja ostajajo neporaženi na domačem parketu, Gorenjska gradbena družba Šenčur pa se tudi s tretjega gostovanja vrača praznih rok. Oboji so po petih tekmah pri izkupičku 2-3. Čeprav gostje niso niti enkrat vodili, so bili večino drugega dela tik za petami gostiteljem, ki so odločilni pobeg naredili v zadnjih petih minutah. Od rezultata 67:66 so dosegli delni izid 9:0 in slabe tri minute pred koncem povedli s 76:66. Piko na i za neulovljivo vodstvo je postavil prvi strelec tekme Dalibor Đapa s svojo četrto trojko iz šestih poskusov. Skupaj je zbral 17 točk in 9 skokov. Pri Šenčurju, ki je nastopil brez rahlo poškodovanega Dina Murića, je bil najbolje ocenjeni igralec Ramo Rizvić z 12 točkami in 10 podajami, prvi strelec pa je bil Jan Strmčnik (14 točk). 

V naslednjem krogu, 31. oktobra, bo Gorenjska gradbena družba Šenčur gostil Zlatorog.

Konstantin Subotič: »Po zelo slabem začetku igre smo v drugi četrtini z boljšo energijo ujeli ritem in se z agresivnejšo obrambo povsem vrnili v tekmo. Do končnice smo bili izenačeni z nasprotno ekipo, nato pa smo v zadnjih minutah naredili preveč začetniških napak in bili nepotrpežljivi v napadu. To nas je stalo novih točk. V naši igri se je močno poznala tudi odsotnost Dina Murića. Upam, da bo ekipa kmalu popolna, da se bomo lahko pripravljali na prihodnje tekme.

ŠENTJUR : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 82:70 (29:16, 10:22, 18:18, 25:14)

Šentjur: Habat 7, Špan 16, Tabak 6, Đapa 17, Samac 15, Mitrović 5, Ledl 8, Ahmedović 8.

GGD Šenčur: H. Rizvić 12, Bubnić 9, Novak 7, R. Rizvić 12, Martinčič 10, Kralj 6, Strmčnik 14.

CELOTNA STATISTIKA


21.10.2020 | PANDEMIJA - ČLANI LAHKO, OSTALI NE

PANDEMIJA - ČLANI LAHKO, OSTALI NE

Vlada Republike Slovenije je na svoji seji, dne 20. 10. 2020, sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti. V kolektivnih športnih panogah je tako dovoljeno izvajanje tekmovanj v najvišji kakovostni ravni nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja v športnih panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka in rokomet. To pomeni, da se bosta skladno z odlokom nadaljevali le tekmovanji 1. SKL za člane in 1. SKL za članice. Ostala članska tekmovanja in vsa tekmovanja v mlajših starostnih kategorijah so do nadaljnjega odložena.

Vlada Republike Slovenije je na svoji seji, dne 20. 10. 2020, sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti. Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu, torej v četrtek, 22. 10. 2020. Tekme, ki so na sporedu 21. 10. 2020 se odigrajo po razporedu.

Skladno s sprejetim odlokom ni več dovoljeno izvajanje športnih programov v skladu s 46. členom Zakona o športu, ki se nanaša na 1. odstavek 6. člena Zakona o športu. To pomeni, da ni dovoljeno:

 

1.      prostočasna športna vzgoja otrok in mladine;

2.      športna vzgoja otrok in mladine s posebnimi potrebami;

3.      obštudijska športna dejavnost;

4.      športna vzgoja otrok in mladine, usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport;

5.      kakovostni šport;

6.      vrhunski šport;

7.      šport invalidov;

8.      športna rekreacija;

9.      šport starejših.

 

Ne glede na zapis v 1. odstavku 2. člena sprejetega odloka pa je dovoljeno izvajanje procesa športne vadbe, torej izključno treningov, športnikom:

- z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda iz prvega odstavka 33. člena ZŠpo-1,

- poklicnim športnikom, starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu, pristojnemu za šport.

 

Prav tako je v kolektivnih športnih panogah dovoljeno izvajanje tekmovanj v najvišjem kakovostnem nivoju nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja v športnih panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka in rokomet, kar pomeni, da se bosta skladno s tem nadaljevali tekmovanji 1. SKL za člane in 1. SKL za članice. Vse tekme morajo biti odigrane brez prisotnosti gledalcev.

Vsem športnikom, ki sodelujejo v omenjenih tekmovanjih je dovoljen proces športne vadbe. Treningi teh ekip so torej dovoljeni (v skladu s 3. točko 3. člena odloka).

Ostala članska tekmovanja in vsa tekmovanja v mlajših starostnih kategorijah so do nadaljnjega odložena.

Prilagojen koledar vseh tekmovanj, ki se ne nadaljujejo ter morebitne prilagoditve tekmovalnih sistemov, bodo znane naknadno, po tem, ko bo ponovno znano, da se tekmovanja lahko nadaljujejo. O tem vas bomo pravočasno obvestili, prav tako bo ekipam v skladu s priporočili Strokovnega sveta KZS na voljo dovolj časa za kakovostno pripravo na ponoven začetek tekmovanj.

 

Košarkarska zveza Slovenije

19.10.2020 | TOČKO NA TOČKO PALAČA

TOČKO NA TOČKO PALAČA

Gorenjska gradbena družba Šenčur je s preobratom v drugem polčasu in dramatičnim zaključkom prišla do druge zmage v sezoni, hkrati pa Rogaški zadala prvi poraz v 1. SKL. Gostje iz Rogaške Slatine so imeli v prvem polčasu petnajst točk naskoka, domači pa so do prvega vodstva na tekmi prišli tik pred zaključkom tretje četrtine. Vse do konca sta se ekipi nato izmenjavali v vodstvu. Ko je Ramo Rizvić 39 sekund pred koncem zadel v zadnji sekundi napada za 77:72, je izgledalo, da bosta točki ostali na Gorenjskem, toda GGD Šenčur je Rogaški dal še eno priložnost. Trinajst sekund pred koncem pri vodstvu 78:77 je zapravil napad, podobno kot Slatinčani, ki so po minuti odmora krenili v zadnji poskus.

David Christopher Nichols, ki je dosegel redko videni trojni dvojček v Evropi (10 točk, 11 podaj, 10 skokov), se je zapletel in sploh ni prišel do meta na koš. Dvojni dvojček pri gostih je zbral Miloš Glišić (17 točk, 10 skokov). Prvi strelec tekme je bil David Kralj s 23 točkami, dve točki manj in 16 skokov pa je vknjižil Dino Murić.

V 5. krogu (24. 10.) bo GGD Šenčur gostoval v Šentjurju.

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur: »Rogaška je takoj na začetku tekme prevzela pobudo na igrišču, igrala je svojo dobro igro in visoko povedla, česar si nismo želeli. Mi smo vztrajno iskali odgovor in ga našli v dobri obrambi, kar je bilo ključnega pomena. Vsak igralec je dal svoj maksimum in pomemben doprinos k težko prigarani zmagi. Čestitke ekipi za borbenost in pravi športni pristop.

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ROGAŠKA 78:77 (16:26, 17:19, 26:16, 19:16)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 2, Novak 11, Murić 21, R. Rizvić 14, Martinčič 3, Kralj 23, Daneu 2, Strmčnik 2.

Rogaška: Vujačić 5, Pelko 13, Nichols 10, Bernard 15, Glišić 17, Zupan 8, Blackshear 9.

CELOTNA STATISTIKA


15.10.2020 | OMEJITVE ZAENKRAT LE ZA REKREATIVNE ŠPORTNIKE

OMEJITVE ZAENKRAT LE ZA REKREATIVNE ŠPORTNIKE

Nove omejitve, ki jih je sprejela vlada ob naraščanju števila okužb z novim koronavirusom v državi, ne bodo vplivale na opravljanje športne dejavnosti v Sloveniji za registrirane športnike, je na današnji novinarski konferenci potrdila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

Za tekmovalce "vse ostaja tako, kot do zdaj, ob upoštevanju smernic Nacionalnega inštituta za javno zdravje," je pojasnila ministrica in dodala: "Edino, kar se spreminja, je vezano na organizirano rekreativno skupinsko vadbo.

Kriterij za ločevanje športnih dejavnosti, ki spadajo pod nove omejitve, je registriranost udeležencev. V Sloveniji je po javno dostopnih podatkih okoli 36.000 registriranih športnikov vseh starostnih kategorij, ki jih prijavljajo športne zveze.

Košarkarska zveza Slovenije lastnike in upravljalce telovadnic ter športnih dvoran naproša, da upoštevajo skupni poziv štirih slovenskih zvez v ekipnih športnih (KOŠARKA, NOGOMET, ROKOMET in ODBOJKA) in telovadnic oziroma dvoran na zapirajo.

Danes, 15. oktobra 2020 je občina Šenčur že izdala odredbo, ki se glasi:

ODREDA O PREPOVEDI UPORABE ZAPRTIH ŠPORTNIH, KULTURNIH IN DRUGIH JAVNIH OBJEKTOV OZIROMA POVRŠIN

o prepovedi uporabe zaprtih športnih, kulturnih in drugih javnih objektov oziroma površin.

S to odredbo se, zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19), prepove zbiranje in zadrževanje ljudi v naslednjih javnih objektih v občini Šenčur:

- Kulturni objekti: Dom krajanov Šenčur, Kulturni dom Visoko, Dom vaščanov Voglje, Kulturni dom Trboje, Muzej Občine Šenčur, Vaško-gasilski dom Hotemaže;

- Športni objekti: Športna dvorana Šenčur, Večnamenska dvorana Voklo, objekti v okviru Športnega parka Šenčur, Športnega parka Visoko in Športnega parka Milje. Odredba ne velja za izvajanje športne dejavnosti Javnega zavoda OS Šenčur in treninge ter tekme društev in klubov, ki tekmujejo v tekmovalnih sistemih in svojo dejavnost izvajajo skladno z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in panožnih zvez glede preprečitve širjenja COVID-19.

- Objekt Mrliške vežice Šenčur in Trboje: pogrebne svečanosti se opravijo pred mrliškimi vežicami, ob tern pa je potrebno smiselno upoštevati navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Ta odredba se objavi na spletni strani Občine Šenčur in začne veljati 15. 10. 2020 od 00.00 uri dalje. Odredba velja do preklica.

 

12.10.2020 | VODILI VSO TEKMO, A DOVOLILI PREOBRAT HOPSOV

VODILI VSO TEKMO, A DOVOLILI PREOBRAT HOPSOV

Košarkarji Hopsov Polzele so uprizorili največji preobrat v novi sezoni 1. SKL in po zaostanku 21 točk pred bučnim domačim občinstvom premagali izkušeno zasedbo Gorenjske gradbene družbe Šenčur.

Izbranci trenerja Boštjana Kuharja, ki so pred glavnim odmorom zaostajali že z 29:50, so prvič v vodstvo prišli v zadnji minuti tekme in na koncu ob velikem slavju zmagali s 84:79. Drugi polčas so dobili s 53:29, zadnjih pet minut pa z 21:5. Gorenjci so v prvem polčasu na krilih bratov Rizvić, Rama in Hasana, povedli s 23:10, v 19. minuti pa so prišli do rekordne prednosti 21 točk. Očitno jih je visoka prednost uspavala, tako da so se gostitelji po nizu zadetih trojk (13:28) v zaključnih minutah približali na par košev zaostanka (70:75, 37.), dobri dve minuti pred koncem pa izenačili izid na 75:75. V sklepnih trenutkih so gostje popustili, Hopsi pa so s koši Žana Kosiča (20 točk, trojke 5:6), skoki Aarona Wesleyja Carverja (12 skokov) in potezami Jana Copota ter Žige Jurčka (oba po 13 točk) prišli do težko prigarane zmage.

Gorenjska gradbena družba Šenčur bo v naslednjem krogu gostil Rogaško (17. 10.), Hopse Polzelo pa 19. oktobra čaka gostovanje v Kranju.

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur: »Doživeli smo težek poraz, saj smo polovico tekme visoko vodili. Imeli smo kontrolo nad igro, potem pa je sledil velik preobrat, še posebej v zadnjih petih minutah. Dobljeno tekmo smo izgubili zaradi napak v obrambi. Brez prave energije in odgovornosti ni pozitivnega rezultata. Tekma traja od prve do zadnje minute in domačini so z odličnim metom zasluženo zmagali. Kljub razočaranju se moramo zbrati in čim prej misli usmeriti v nadaljevanje, saj si tekme sledijo druga za drugo.«

 

HOPSI POLZELA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 84:79 (15:28, 16:22, 21:16, 32:13)

Hopsi Polzela: Pešak 4, Copot 13, Jurček 13, Drekalović 10, Goltnik 8, Carver 9, Kosič 20, Habot 2, Kureš 5.

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 16, Novak 6, Murić 18, R. Rizvić 14, Martinčič 15, Kralj 6, Strmčnik 4.

CELOTNA STATISTIKA


 

BREZ DINA MURIĆA PORAZ V ŠENTJURJU 

Košarkarji Šentjurja ostajajo neporaženi na domačem parketu, Gorenjska gradbena družba Šenčur pa se tudi s tretjega gostovanja vrača praznih rok. Oboji so po petih tekmah pri izkupičku 2-3. Čeprav gostje niso niti enkrat vodili, so bili večino drugega dela tik za petami gostiteljem, ki so odločilni pobeg naredili v zadnjih petih minutah. Od rezultata 67:66 so dosegli delni izid 9:0 in slabe tri minute pred koncem povedli s 76:66. Piko na i za neulovljivo vodstvo je postavil prvi strelec tekme Dalibor Đapa s svojo četrto trojko iz šestih poskusov. Skupaj je zbral 17 točk in 9 skokov. Pri Šenčurju, ki je nastopil brez rahlo poškodovanega Dina Murića, je bil najbolje ocenjeni igralec Ramo Rizvić z 12 točkami in 10 podajami, prvi strelec pa je bil Jan Strmčnik (14 točk). 

V naslednjem krogu, 31. oktobra, bo Gorenjska gradbena družba Šenčur gostil Zlatorog.

Konstantin Subotič: »Po zelo slabem začetku igre smo v drugi četrtini z boljšo energijo ujeli ritem in se z agresivnejšo obrambo povsem vrnili v tekmo. Do končnice smo bili izenačeni z nasprotno ekipo, nato pa smo v zadnjih minutah naredili preveč začetniških napak in bili nepotrpežljivi v napadu. To nas je stalo novih točk. V naši igri se je močno poznala tudi odsotnost Dina Murića. Upam, da bo ekipa kmalu popolna, da se bomo lahko pripravljali na prihodnje tekme.

ŠENTJUR : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 82:70 (29:16, 10:22, 18:18, 25:14)

Šentjur: Habat 7, Špan 16, Tabak 6, Đapa 17, Samac 15, Mitrović 5, Ledl 8, Ahmedović 8.

GGD Šenčur: H. Rizvić 12, Bubnić 9, Novak 7, R. Rizvić 12, Martinčič 10, Kralj 6, Strmčnik 14.

CELOTNA STATISTIKAPANDEMIJA - ČLANI LAHKO, OSTALI NE

Vlada Republike Slovenije je na svoji seji, dne 20. 10. 2020, sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti. V kolektivnih športnih panogah je tako dovoljeno izvajanje tekmovanj v najvišji kakovostni ravni nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja v športnih panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka in rokomet. To pomeni, da se bosta skladno z odlokom nadaljevali le tekmovanji 1. SKL za člane in 1. SKL za članice. Ostala članska tekmovanja in vsa tekmovanja v mlajših starostnih kategorijah so do nadaljnjega odložena.

Vlada Republike Slovenije je na svoji seji, dne 20. 10. 2020, sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti. Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu, torej v četrtek, 22. 10. 2020. Tekme, ki so na sporedu 21. 10. 2020 se odigrajo po razporedu.

Skladno s sprejetim odlokom ni več dovoljeno izvajanje športnih programov v skladu s 46. členom Zakona o športu, ki se nanaša na 1. odstavek 6. člena Zakona o športu. To pomeni, da ni dovoljeno:

 

1.      prostočasna športna vzgoja otrok in mladine;

2.      športna vzgoja otrok in mladine s posebnimi potrebami;

3.      obštudijska športna dejavnost;

4.      športna vzgoja otrok in mladine, usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport;

5.      kakovostni šport;

6.      vrhunski šport;

7.      šport invalidov;

8.      športna rekreacija;

9.      šport starejših.

 

Ne glede na zapis v 1. odstavku 2. člena sprejetega odloka pa je dovoljeno izvajanje procesa športne vadbe, torej izključno treningov, športnikom:

- z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda iz prvega odstavka 33. člena ZŠpo-1,

- poklicnim športnikom, starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu, pristojnemu za šport.

 

Prav tako je v kolektivnih športnih panogah dovoljeno izvajanje tekmovanj v najvišjem kakovostnem nivoju nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja v športnih panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka in rokomet, kar pomeni, da se bosta skladno s tem nadaljevali tekmovanji 1. SKL za člane in 1. SKL za članice. Vse tekme morajo biti odigrane brez prisotnosti gledalcev.

Vsem športnikom, ki sodelujejo v omenjenih tekmovanjih je dovoljen proces športne vadbe. Treningi teh ekip so torej dovoljeni (v skladu s 3. točko 3. člena odloka).

Ostala članska tekmovanja in vsa tekmovanja v mlajših starostnih kategorijah so do nadaljnjega odložena.

Prilagojen koledar vseh tekmovanj, ki se ne nadaljujejo ter morebitne prilagoditve tekmovalnih sistemov, bodo znane naknadno, po tem, ko bo ponovno znano, da se tekmovanja lahko nadaljujejo. O tem vas bomo pravočasno obvestili, prav tako bo ekipam v skladu s priporočili Strokovnega sveta KZS na voljo dovolj časa za kakovostno pripravo na ponoven začetek tekmovanj.

 

Košarkarska zveza Slovenije


TOČKO NA TOČKO PALAČA

Gorenjska gradbena družba Šenčur je s preobratom v drugem polčasu in dramatičnim zaključkom prišla do druge zmage v sezoni, hkrati pa Rogaški zadala prvi poraz v 1. SKL. Gostje iz Rogaške Slatine so imeli v prvem polčasu petnajst točk naskoka, domači pa so do prvega vodstva na tekmi prišli tik pred zaključkom tretje četrtine. Vse do konca sta se ekipi nato izmenjavali v vodstvu. Ko je Ramo Rizvić 39 sekund pred koncem zadel v zadnji sekundi napada za 77:72, je izgledalo, da bosta točki ostali na Gorenjskem, toda GGD Šenčur je Rogaški dal še eno priložnost. Trinajst sekund pred koncem pri vodstvu 78:77 je zapravil napad, podobno kot Slatinčani, ki so po minuti odmora krenili v zadnji poskus.

David Christopher Nichols, ki je dosegel redko videni trojni dvojček v Evropi (10 točk, 11 podaj, 10 skokov), se je zapletel in sploh ni prišel do meta na koš. Dvojni dvojček pri gostih je zbral Miloš Glišić (17 točk, 10 skokov). Prvi strelec tekme je bil David Kralj s 23 točkami, dve točki manj in 16 skokov pa je vknjižil Dino Murić.

V 5. krogu (24. 10.) bo GGD Šenčur gostoval v Šentjurju.

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur: »Rogaška je takoj na začetku tekme prevzela pobudo na igrišču, igrala je svojo dobro igro in visoko povedla, česar si nismo želeli. Mi smo vztrajno iskali odgovor in ga našli v dobri obrambi, kar je bilo ključnega pomena. Vsak igralec je dal svoj maksimum in pomemben doprinos k težko prigarani zmagi. Čestitke ekipi za borbenost in pravi športni pristop.

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ROGAŠKA 78:77 (16:26, 17:19, 26:16, 19:16)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 2, Novak 11, Murić 21, R. Rizvić 14, Martinčič 3, Kralj 23, Daneu 2, Strmčnik 2.

Rogaška: Vujačić 5, Pelko 13, Nichols 10, Bernard 15, Glišić 17, Zupan 8, Blackshear 9.

CELOTNA STATISTIKAOMEJITVE ZAENKRAT LE ZA REKREATIVNE ŠPORTNIKE

Nove omejitve, ki jih je sprejela vlada ob naraščanju števila okužb z novim koronavirusom v državi, ne bodo vplivale na opravljanje športne dejavnosti v Sloveniji za registrirane športnike, je na današnji novinarski konferenci potrdila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

Za tekmovalce "vse ostaja tako, kot do zdaj, ob upoštevanju smernic Nacionalnega inštituta za javno zdravje," je pojasnila ministrica in dodala: "Edino, kar se spreminja, je vezano na organizirano rekreativno skupinsko vadbo.

Kriterij za ločevanje športnih dejavnosti, ki spadajo pod nove omejitve, je registriranost udeležencev. V Sloveniji je po javno dostopnih podatkih okoli 36.000 registriranih športnikov vseh starostnih kategorij, ki jih prijavljajo športne zveze.

Košarkarska zveza Slovenije lastnike in upravljalce telovadnic ter športnih dvoran naproša, da upoštevajo skupni poziv štirih slovenskih zvez v ekipnih športnih (KOŠARKA, NOGOMET, ROKOMET in ODBOJKA) in telovadnic oziroma dvoran na zapirajo.

Danes, 15. oktobra 2020 je občina Šenčur že izdala odredbo, ki se glasi:

ODREDA O PREPOVEDI UPORABE ZAPRTIH ŠPORTNIH, KULTURNIH IN DRUGIH JAVNIH OBJEKTOV OZIROMA POVRŠIN

o prepovedi uporabe zaprtih športnih, kulturnih in drugih javnih objektov oziroma površin.

S to odredbo se, zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19), prepove zbiranje in zadrževanje ljudi v naslednjih javnih objektih v občini Šenčur:

- Kulturni objekti: Dom krajanov Šenčur, Kulturni dom Visoko, Dom vaščanov Voglje, Kulturni dom Trboje, Muzej Občine Šenčur, Vaško-gasilski dom Hotemaže;

- Športni objekti: Športna dvorana Šenčur, Večnamenska dvorana Voklo, objekti v okviru Športnega parka Šenčur, Športnega parka Visoko in Športnega parka Milje. Odredba ne velja za izvajanje športne dejavnosti Javnega zavoda OS Šenčur in treninge ter tekme društev in klubov, ki tekmujejo v tekmovalnih sistemih in svojo dejavnost izvajajo skladno z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in panožnih zvez glede preprečitve širjenja COVID-19.

- Objekt Mrliške vežice Šenčur in Trboje: pogrebne svečanosti se opravijo pred mrliškimi vežicami, ob tern pa je potrebno smiselno upoštevati navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Ta odredba se objavi na spletni strani Občine Šenčur in začne veljati 15. 10. 2020 od 00.00 uri dalje. Odredba velja do preklica.